Mijn aanpak

Wat doet een fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is de specialist voor klachten aan het bewegingsapparaat. Bij klachten kunt u tegenwoordig zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Het kan hier gaan om klachten vanwege overbelasting tijdens uw werk of sport maar ook vanuit de dagelijkse beweging. De taak als fysiotherapeut is om u hierin te adviseren, begeleiden en behandelen om zo de klacht te verhelpen en daarnaast te zorgen dat deze niet terugkeert.

De behandeling

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, een onderzoek en het opstellen en bespreken van u persoonlijke behandelplan. Meestal kan er de eerste keer al begonnen worden met de start van uw behandeltraject.

Voorbeeld van een methodisch model waar ik mee werk:

  • STAP 1: Het verbeteren van de houding en bewegelijkheid van de rug. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het merendeel van de klachten een relatie hebben tot het niet goed functioneren van de rug.
  • STAP 2: Het verbeteren van de regio rond de klacht. Rond die specifieke regio (de plek van de pijn) moet de doorbloeding verbetert worden. Hierdoor worden afvalstoffen, die vrijkomen bij pijn, beter afgevoerd wat leidt tot een sneller herstel
  • STAP 3: Daarna moet de doorbloeding van de klacht in samenwerking met andere gewrichten verbeteren (uw algehele bewegingssysteem). Dit zijn de beweegketens of keten training. Hierdoor verbetert de regio van de klacht zich en zult u minder snel terugkerende klachten krijgen.

Kan ik u helpen met uw klachten? Neem contact op voor een intakegesprek, dan onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn!